08 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

22.04 Stenungsund, misshandel.
En man är skadad i sina händer troligen knivskuren av en annan man som sprang från platsen, Hasselbackevägen. Visar sig att mannen som springer från platsen har bott hos målsägande några dagar. Patrullen lokaliserar den misstänkte som nu tagit sig tillbaka till lägenheten. Skadorna i händerna är så kallade avvärjningsskador. Den misstänkte grips och får åka med till stationen i Uddevalla för vidare förhör. Lite oklart om målsägande behövde uppsöka sjukhus eller blev omplåstrad på platsen.

01.19 Borås, försök till mordbrand.
Brinner utanför en restaurang på Västerbrogatan varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Det är kartonger samt träpallar som samlats ihop och sedan har någon satt eld på högen. Brandhärden var ca 2 meter från fasaden men då några ungdomar såg vad som höll på att hända lyckades de släcka elden. Ingen skada på fasaden, en anmälan skrivs och ingen är gripen i nuläget.

01.51 Göteborg, häleri.
En patrull stannar och kontrollerar en bil invid Tuvevallen. Det är två män i bilen och när patrullen kontrollerar skåpbilen påträffas en så kallad betongpadda. Männen kan inte redogöra för hur de kommit över den varför de grips och får följa med för vidare utredning. Betongpaddan tas i beslag för att spårsäkras bland annat.

01.55 Borås, skadegörelse genom brand.
En moped brinner på Stora Brogatan varför polis samt räddningstjänst larmas till platsen. Branden släcks och en anmälan skrivs, ingen gripen.

02.09 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bil på Gamla Björlandavägen och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför han får åka med för provtagning. Han saknar körkort varför han är även misstänkt för grov olovlig körning. Då han tidigare rapporterats för detta tar man även hans bil i beslag enligt Trafikbrottslagen. Påträffas även en kniv vid kontrollen som tas i beslag varför han även är misstänkt för brott mot knivlagen.

03.31 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sin jacka i Bältespännarparken av två för honom okända gärningsmän. De tog jackan och hotade då målsägande med våld och gick sedan i riktning mot Trädgårdsföreningen. En anmälan skrivs och ingen är gripen i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.