Uppdaterad 09 juli 09:54

09 juli 07:49, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har polisen i länet omhändertagit fyra personer för fylleri (utöver de som har omhändertagits i samband med Sensommar Sundsvall). 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:00 Trafikkontroll, Sollefteå
Polisen upprättar en trafikkontroll på länsväg 331 Edsele, Sollefteå. 14 förare får blåsa i polisens sållningsinstrument och alla är nyktra.

00:14 Trafikolycka, Kramfors
Polisen larmas om en trafikolycka på länsväg 334 Bjärtrå, Kramfors kommun. Enligt initiala uppgifter har en personbil voltat. Föraren, som ska ha varit ensam i bilen, förs till sjukvård med ambulans. Skadeläget är okänt. Polisen har varit på plats, olycksorsaken ska utredas.

00:43 Trafikbrott, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Inre hamnen. Ordningsbot utfärdas då ägaren har ett klistermärke på registreringsnumret vilket är otillåtet.

01:11 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till Stenstan med anledning av en misshandel. En person ska ha blivit misshandlad av flera gärningspersoner. De är inte kvar på platsen när polisen kommer dit. Anmälan gällande misshandel upprättas. Det finns ingen information om att målsäganden behöver uppsöka sjukvård.

02:09 Ringa misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till en bar i Stenstan med anledning av ett bråk. Två kvinnor ska ha varit inblandade. Polisen tar upp en anmälan gällande ringa misshandel. 

Övrigt: En viltolycka har skett under natten i Lunde, Kramfors. Inga personskador uppstod. 

 

Uppdatering klockan 10:00:

02:16 Sexuellt ofredande mm, Sundsvall
Polisen beordras till en plats i Sundsvall med anledning av att en man olovligen misstänks ha gått in i en tillfällig bostad och vägrat lämna trots uppmaning. Mannen misstänks också för sexuellt ofredande. Han grips misstänkt för hemfridsbrott och sexuellt ofredande och efter förhör ska åklagare besluta om han ska anhållas eller släppas på fri fot. 

03:17 Falskt larm, Örnsköldsvik
Polisen kontaktas av en person på Ulvön som uppger sig ha blivit allvarligt skadad och utsatt för brott. Polis, ambulans, Kustbevakning samt Sjöräddningssällskapet kopplas in på ärendet. Men det visar sig snart att det rör sig om ett falskt larm. Anmälan gällande falskt larm upprättas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.