10 juni 07:02, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits och fyra har frihetsberövats på grund av berusning eller dåligt psykiskt mående. De händelser som sticker ut:

04.21 Polisen fick samtal från ett vittne som hade hört glaskross och någon gå in genom ett fönster. Detta var i en kontorslokal på Klostergatan i Jönköping. Polis kom dit. Mannen var då kvar i lokalen, men försökte springa från polisen. Han fångades snabbt in och greps, misstänkt för stöld. Han hade en del stöldgods på sig, bland annat teknikprylar och kläder. Vid 07.30-tiden var mannen fortsatt gripen. Han är i 30-årsåldern.

04.59 Det kom larm om en trafikolycka på riksväg 40 vid Eksjö. En bilist hade krockat med ett träd. Polis kom till platsen. Mannen som hade kört blev misstänkt för rattfylleri och togs med för provtagning. Han gjorde motstånd vid ingripandet och belades med handfängsel. Mannen var inte i behov av ambulans med anledning av krocken. Han är i 35-årsåldern.
Mannen blev omhändertagen för tillnyktring. En kontroll visade att han hade alkohol i blodet motsvarande grovt rattfylleri.

Utöver detta har polisen hanterat bland annat trafikbrott, psykisk ohälsa, m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.