11 juni 07:55, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, nio personer har omhändertagits för fylleri och två  personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:30 Misshandel, Örnsköldsvik
Polis beordras till centrala Örnsköldsvik med anledning av bråk utanför en krog. Några personer avvisades från platsen och en anmälan gällande misshandel ska upprättas.

04:42 Brand, Sundsvall
Polis beordras till en adress i Sundsvall med anledning av röklukt i flerfamiljshus. Enligt initiala uppgifter ska branden uppstått i samband med matlagning.

Sammanfattning av polisens insats i samband med Kramfors stadsfest:

Det var uppskattningsvis omkring 1200 personer inne på området. Polis som arbetat under kvällen och natten beskriver det som en lugn tillställning samt att det var bra samverkan med andra aktörer.

Under fredagen omhändertogs tre personer med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). 13 personer avlägsnades enligt polislag 13 § och det har upprättats fem anmälningar gällande diverse brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.