12 juni 07:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat 78 ärenden som rör Östergötlands län. 16 personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkoitka eller ordningsstörning.

Flera av de ärenden som har hanterats är kopplat till krogmiljön och hög berusning med en del bråk mellan personer. Några anmälningar om misshandlar har tagits upp men ingen person har skadats allvarligt. I övrigt har polisen hanterat kontroller i trafiken, några viltolyckor utan personskador och psykisk ohälsa.

01:23 Polisen larmades till centrala Motala. Flera personer hade bevittnat hur en man misshandlade en kvinna utomhus. Polisen fick kontakt med mannen och kvinnan. Mannen, som är i 65-årsåldern, greps misstänkt för misshandel i relation. Kvinnan skadades inte allvarligt fysiskt och behövde inte uppsöka akutsjukvård. En förundersökning om misshandel är inledd. Den gripne mannen var kraftigt berusad och kommer att förhöras när han har nyktrat till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.