12 juni 08:32, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, åtta personer har omhändertagits för fylleri, varav två misstänks för ringa narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:12 Misshandel, Härnösand
Polis tar upp en anmälan gällande misshandel på en restaurang i centrala Härnösand. Enligt initiala uppgifter var två män inblandade.

01:43 Skadegörelse, Sundsvall
Samtal inkommer om att det kastats föremål från en gångbro i Bredsand som träffat en bil varpå bilrutan spruckit. Polis beordras ut, håller förhör med bilföraren, dokumenterar skadorna på bilen och tar upp en anmälan. Ingen misstänkt anträffas.

01:48 Skadegörelse, Timrå
Polis beordras till en adress i Timrå med anledning av larm om brand i en mindre byggnad. Brandorsaken är initialt oklar. Platsen dokumenteras och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättas.

02:36 Misshandel, Kramfors
Polis beordras till en restaurang i Kramfors med anledning av bråk. En person omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och anmälningar gällande ringa misshandel ska upprättas.

05:56 Ofredande/förargelse, Sundsvall
En ordningsbot (böter) utfärdas till en person i Inre Hamnen med anledning av att hög musik spelats från en bil.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Kramfors stadsfest:

Det var uppskattningsvis omkring 3000 personer där. Polis som arbetat under kvällen och natten beskriver det som att arrangörerna har skapat ett bra evenemang och att besökarna verkar ha varit nöjda. Fyra personer omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), fyra personer avlägsnades från platsen och några anmälningar av mindre allvarlig art upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.