Uppdaterad 13 juni 08:24

12 juni 10:41, Misshandel, grov, Linköping

UPPDATERING MÅNDAG: Polisen misstänker inte längre brott. Förundersökningen planeras att läggas ner.

Lördag 15:30 Polisen larmades till ett offentligt omklädningsrum i Vidingsjö efter att misstänkt blod hade setts i lokalen. Mängden misstänkt blod på platsen tyder på att någon bör ha skadats. Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisens kriminaltekniker bedömde att blodet kommer från en människa. Ingen person som kan kopplas till ärendet har inkommit till sjukvården.  En förundersökning om mord inleddes för att utreda vad som har hänt men på söndag morgon ändrades brottsrubriceringen till grov misshandel.  Notera att det för att inleda en förundersökning endast krävs en låg misstankegrad (enligt rättsgångsbalken) -"anledning anta att brott som faller under allmänt åtal" har begåtts. Det finns i nuläget inga fler omständigheter än just blodet som tyder på att brott har begåtts. Det finns ingen känd målsägande och ingen misstänkt.

Omklädningsrummet där blodet hittades är ett öppet omklädningsrum där vem som helst kan gå in under vissa öppettider. Blodet har hamnat där någon gång mellan fredag kväll och lördag eftermiddag. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har uppgifter om vad som har hänt.  

14:45 Polisen har under dagen tagit emot tips från personer. Tipsen har följts upp. Ett tips har gjort att brottsmisstankarna har försvagats men brottsrubriceringen är än så länge oförändrad. 

UPPDATERING MÅNDAG: 
Under söndageftermiddagen hade polisen fått in ett antal vittnesuppgifter från personer som hade läst om händelsen som polisen utreder. Ett av tipsen kom från en person som hade varit på plats under fredagskvällen. Personen hade sett flera män i omklädningsrummet varav en hade en skada på foten som blödde kraftigt. Den skadade mannen ska själv ha sagt att skadan orsakades av en olyckshändelse. Polisen misstänker inte längre brott och förundersökningen kommer att läggas ner. 

Polisen är tacksam över de tips som har inkommit. De har varit avgörande för utredningen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.