15 juni 06:05, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser i länet.

22.03 Rattfylleri, Ytterby. Polispatrull stannar en personbil för kontroll, där föraren, en man, visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri samt narkotikabrott genom innehav och eget bruk. I samband med kontrollen uppstår misstanke om narkotikabrott eget bruk på en passagerare, även det en man. Han tas med av polis för provtagning. 

22.10 Brand, Nössemarksvägen, Dals-Ed. Polis och räddningstjänst larmas till Nössemarksvägen, där en husvagn brinner. Det visar sig vara en gammal sönderslagen husvagn som brunnit. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs. 

23.43 Olovlig körning, E20 Hassle, Mariestad. Polis gör en så kallad flygande besiktning i samband med en trafikkontroll på en EPA-traktor. Vid besiktningen visar det sig att EPA-traktorn är en personbil. Föraren, en 16-årig pojke, misstänks för olovlig körning. Polispatrullen kontaktar pojkens vårdnadshavare.

00.53 Stöld genom inbrott, Ljungskilevägen, Lilla Edet. Polis skickas till Strömsparken, där en väktare ringer in om en trasig ruta till ett café i Strömsparken. Det har under två veckors tid varit ett flertal inbrott i caféet. Polis söker igenom caféet men ingen person anträffas. En anmälan stöld genom inbrott skrivs. Det är okänt vad som är tillgripet i samband med stölden.

02.34 Rattfylleri, Strömstadsvägen, Munkedal. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll på Strömstadsvägen. Personbilen är avställd och belagd med körförbud. Föraren tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri.

03.34 Rån, Torskholmen, Strömstad. Polis skickas till Torskholmen, där en man blivit slagen och sparkad i huvudet utanför en nattklubb. Flera personer uppges ha gett sig på mannen, och han har nu ont i huvudet efter att ha blivit sparkad. Polis möter upp mannen och håller förhör med honom. Det visar sig då att han blivit rånad, men det är okänt vad som tillgripits. Mannen har fått en bula i huvudet i samband med rånet. Det finns inga uppgifter om någon misstänkt för händelsen.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.