Uppdaterad 16 juni 13:40

15 juni 14:53, Trafikolycka, Jönköping

SOS-larm om trafikolycka på riksväg 40 i höjd med Öggestorp.

14:04 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 40 i höjd med Öggestorp, Jönköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha voltat och hamnat på taket. En person ska vara drabbad.

14:12 Räddningstjänst och ambulans på plats. Det råder totalstopp i trafiken i båda riktningarna och därmed en del köer.

14:20 Polispatrull på plats.

14:31 Trafiken har börjat rulla i riktning mot Jönköping. Fortsatt avstängt i riktning mot Nässjö. Föraren, en man, har förts med ambulans till sjukhus.

14:58 Trafiken har börjat rulla även i riktning mot Nässjö. Bärgare har kallats till platsen.

UPPDATERING TORSDAG: 

En polisutredning är påbörjad. Polisen kommer att utreda vad som orsakade olyckan. Bilen är tagen i beslag och en teknisk undersökning kommer ske. I nuläget kan ingen mer information lämnas om skadeläget för den man som fördes till sjukhus efter olyckan. Detta med hänsyn till mannens anhöriga. Information kommer att lämnas när det är möjligt. 

13:35 Mannen som skadades allvarligt i olyckan avled under onsdagen av sina skador. Anhöriga, som befinner sig utanför Sverige, har nu meddelats om detta. Den avlidna mannen var i 60-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.