16 juni 07:06, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som polisen har hanterat.

Olaga hot,Ludvika kl.22.14

En man har hotat en busschaufför i centrum. Polisen var på plats och mannen, som är i 50-årsåldern, blev omhändertagen på grund hög berusning. Han är misstänkt för olaga hot. 

Försök till rån, Ludvika kl.23:09

En ung kille har blivit utsatt för ett rånförsök i centrum. En för killen okänd man kom fram till honom och visade upp något som killen uppfattade som en kniv och sa att han ville ha pengar. En person körde förbi i en bil och den misstänkta mannen blev skrämd. Polisen har varit på plats  och har letat efter den misstänkta mannen utan att hitta honom. Man skriver en anmälan om försök till rån.

Misshandel, Borlänge kl. 23.46

En kvinna i 45-årsåldern är misstänkt för misshandel, utomhus, i centrum. Hon är misstänkt för att ha skadat en man i handen med något vasst föremål. Mannen, som är i 50-årsåldern, är i sin tur misstänkt för ofredande och skadegörelse mot kvinnan. Mannen behövde inte uppsöka akutsjukvård med anledning av denna händelse. Det är oklart för presstalesperson om de båda känner varandra sedan tidigare. 

Misshandel, Borlänge kl.00.14

En kvinna är misstänkt för misshandel och skadegörelse i Hytting. Polisen får samtal om att en kvinna har slagit sönder rutan på en bil och att hon har bitit en man i armen.

Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan om misshandel och skadegörelse där kvinnan, som är i 30-årsåldern, är misstänkt. Ingen person behövde uppsöka akutsjukvård med anledning av misshandeln. De inblandade personerna känner varandra sedan tidigare. 

Skadegörelse, Borlänge kl. 01.44

Polisen får samtal om att några ungdomar bryter på en postlåda. Polisen har varit på platsen men ungdomarna hade då försvunnit därifrån. Man skriver en anmälan om skadegörelse utan någon misstänkt person.

Utöver detta har vi bland annat hanterat två ärenden gällande psykisk ohälsa och det har varit 5 stycken trafikolyckor med djur inblandade. Ingen person blev skadad i samband med dessa olyckor.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.