16 juni 07:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.


Under natten mot torsdagen har polisens regionledningscentral hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En man har gripits för grovt rattfylleri, se nedan. En person har omhändertagits för fylleri, se nedan.

21:45 Polisen larmades till en krog i centrala Linköping. Personal hade sett hur en kvinna stal en vinflaska från baren och när personalen försökte återta denna blev kvinnan aggressiv. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, misstänks för rån (så kallat motvärnsfallet). Hon omhändertogs för fylleri och förhördes om händelsen i samband med att hon hade nyktrat till under natten. Ingen person kom till skada under händelsen.

-

00:29 En polispatrull stannade och kontrollerade en bil på Gråbrödragatan i Linköping. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkoholpåverkan och fick följa med för provtagning. Han ville inte lämna utandningsprov så blodprov togs. Ett preliminärt provsvar visade att mannen hade en alkoholhalt som översteg 1 promille, vilket är gränsen för grovt rattfylleri. Mannen ville inte säga vem han är eller var han bor. Han greps misstänkt för grovt rattfylleri. Anledningen till att han greps är att han inte ska kunna undandra sig från lagföring eller lämna landet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.