17 juni 06:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:05 Polis fick vetskap om en skadegörelse i Linköping. Någon, eller några, ska ha kastat en sten som träffade en bil som körde på Brokindsleden. Stenen ska ha träffat vindrutan men ingen person ska ha skadats fysiskt. Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel och skadegörelse. Det finns ingen misstänkt.

00:05 Polisen larmades till Holmentorget i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Någon, eller några, ska ha tagit sig in i en skollokal på adressen. Minst en ruta till lokalen var krossad. Vad som stulits är inte preciserat i nuläget, händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt för brottet.

02:33 Polisen larmades till de centrala delarna av Norrköping med anledning av ett misstänkt personrån. En gärningsperson ska ha rånat en kvinna, som är i 25-årsåldern. Den drabbade blev av med en väska och telefon. Kvinnan ska inte ha fått fysiska skador i samband med detta. Händelsen rubriceras som rån, ingen är gripen i ärendet.

03:00 Polisen larmades till en adress i norra Mjölby med anledning av ett stöldförsök. Personen som larmade polis hade noterat hur minst två gärningspersoner såg ut att stjäla delar från en parkerad bil. Den parkerade bilen var upphissad av en domkraft. Gärningspersonerna lämnade sedan platsen. Händelsen rubriceras som försök till stöld, det finns ingen misstänkt för brottet.

04:42 Polisen larmades till en adress i området Samuelsberg i Motala med anledning av ett villainbrott. Flera polispatruller åkte till platsen. Bostadsinnehavaren var bortrest. I bostaden påträffades en man som är i 25-årsåldern. Han greps misstänkt för grov stöld genom inbrott. Minst en ruta till bostaden var krossad.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.