17 juni 20:42, Bedrägeri, Linköping

Äldre man utsatt för bedragare - blev av med 4000 kronor.

19:13 Polis larmades till en bostad vid Skäggetorps centrum i Linköping med anledning av ett åldringsbrott. En man i 75-årsåldern ska under fredagseftermiddagen ha blivit uppringd av en bedragare. Bedragaren ska ha utgett sig för att arbeta på ett telefonföretag och påstått att den äldre mannen betalat för mycket för sin telefon. Som kompensation för detta skulle en kollega till bedragaren leverera en ny telefon till mannen. 

Kort efteråt dök "kollegan" upp vid mannens adress och lyckades lura till sig mannens bankkort. "Kollegan" skulle sedan gå och hämta den nya telefonen men kom aldrig tillbaka. 4000 kronor har kort efteråt försvunnit från målsägandes bankkonto. Polispatrull har varit på plats, genomfört förhör med målsägande och kommer skriva en anmälan om stöld alternativt bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.