18 juni 08:17, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en rätt lugn natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som polisen har hanterat.

Brand, Mora kl. 22.11

Det har brunnit i en restaurang i Noret.  Det har börjat brinna utanför restaurangen och därefter har det spridit sig till byggnaden. Räddningstjänsten lyckades släcka branden relativt snabbt. Polisen ser ingen naturlig förklaring till att det har börjat brinna och man skriver anmälan om mordbrand alternativt försök till mordbrand. Ingen person blev skadad i samband med branden och det finns ingen misstänkt.

Ofredande,Ludvika kl. 22.21

Två flickor i de övre tonåren har blivit utsatta för ett sexuellt ofredande av en man i 35-årsåldern i centrum. En för dem okänd man har kommit fram till dem och har sagt otrevliga saker, med sexuell anspelning, och han har även slickat en av dem i ansiktet. Polisen har varit på plats och man har identifierat mannen. Man skriver en anmälan om sexuellt ofredande.

Narkotikabrott, Hedemora kl. 22.38

Två män är misstänkta för att ha använt narkotika i centrum. Polisen får samtal om att tre män jag ungdomar i deras Epa-traktorer. De gapar och skriker och är allmänt otrevliga mot ungdomarna. Det finns också uppgifter om att ungdomarna har varit otrevliga mot männen. Polisen har varit på plats och man tar med sig två män i 45- och 50-årsåldern som misstänkta för ringa narkotikabrott. De är så påverkade att de blir omhändertagna enligt LOB.

Rattfylleri, Borlänge kl. 05.05

En bilist är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i Jakobsgårdarna. Bilisten, en man i 50-årsåldern, får åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Utöver detta har vi bland annat hanterat fem LOB, ett ärende gällande psykisk ohälsa och två viltolyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.