19 juni 08:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 140 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 20 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

21:30 Polis och ambulans larmades till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av ett bråk utomhus. När polis anlänt anträffades en skadad person. Killen i 15-årsåldern ska ha blivit misshandlad med ett vasst tillhygge. Vid 21:45 kom ytterligare ett larm om en misshandel med ett vasst tillhygge i samma område. När polis anlänt dit anträffades ytterligare en skadad kille, även han i 15-årsåldern. Båda målsägande fördes med ambulans till sjukhus, lindrigt skadade. Polisen har under natten genomfört vittnesförhör, stoppat och kontrollerat bilar samt rört sig i området i ett brottsförebyggande syfte. Det finns i nuläget ingen misstänkt och ärendena rubriceras som grov misshandel. 

02:03 Polis och väktare larmades till en butik på Skogslyckegatan i Linköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt visade det sig att en ruta krossats till butiken. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar och det är oklart vad som stulits. Polispatrull har genomfört en brottsplatsundersökning och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.