20 juni 07:59, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:36 Polisen larmades till centrala Nyköping då det hörts höga smällar i området. Flera polispatruller sökte av området utan att finna några tecken på något brottsligt. Poliserna kunde sedan återgå utan vidare åtgärd.

02:42 Polisen larmades om en brand på länsväg 566 i Högsjö, Vingåker. Det var en stillastående bil som börjat brinna. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand, ingen person ska ha skadats fysiskt.

04:41 Polisen larmades till samma väg som ovanstående notis (alltså länsväg 566, Högsjö) i Vingåker. En person har passerat en lada som brunnit och ringt in till SOS. Räddningstjänsten åkte till platsen och påbörjade släckningsarbete. Ladan var övertänd och enligt uppgifter ska det röra sig om en övergiven lada. Det finns ingen naturlig förklaring till branden och händelsen rubriceras som grov skadegörelse.

06:11 Polisen larmades till en adress i Åkers styckebruk i Strängnäs med anledning av ett bråk i en lägenhet. Flera polispatruller åkte till platsen. En man misstänks för att ha misshandlat en kvinna, de ska inte vara obekanta med varandra. Mannen som är i 40-årsåldern grips. Brottsrubriceringen är grov misshandel alternativt misshandel. Kvinnan var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Lägenheten har spärrats av. Kriminaltekniker ska till platsen senare. 

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Information om polisens pressnummer idag måndag 20 juni

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras då av vakthavande befäl i mån av tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.