Uppdaterad 22 juni 15:20

20 juni 10:13, Mord/dråp, Skellefteå

Person anträffad avliden i bostad. Förundersökning inledd.

Under sen söndagskväll anträffades en kvinna i 60-årsåldern avliden i en bostad på en ort i Skellefteå kommun.

Omständigheter i ärendet är oklara och brott kan i nuläget inte uteslutas. En förundersökning gällande mord har därför inletts.

Två personer, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, greps på platsen. Personerna ska förhöras och därefter ska åklagare besluta om de ska anhållas eller släppas på fri fot. De inblandade är bekanta med varandra.

Platsen är avspärrad och polisens tekniker ska undersöka platsen. Polisen arbetar också med informationsinhämtning så som förhör och annat.

Ärendet leds av åklagare.

Uppdatering klockan 16:10: Åklagare har beslutat att anhålla de båda så som skäligen misstänkta för mord (den lägre misstankegranden). Senast på torsdag klockan 12:00 måste åklagare antingen begära dem häktade eller fortsätta dem på fri fot. 

Uppdatering 22 juni 2022 klockan 15:20: 

Åklagare har nu beslutat att försätta de båda misstänkta på fri fot. Brottsmisstanken är ändrad till vållande till annans död. Genom informationsinhämtning har händelseförloppet klarnat. 

- Förundersökningen fortsätter. Av central betydelse blir resultatet av den rättsmedicinska analysen, säger kammaråklagare Andreas Nyberg.

Eventuella mediefrågor besvaras av Åklagarmyndigheten. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.