Uppdaterad 21 juni 09:13

21 juni 07:44, Försvunnen person, Ydre

Polisen sökte efter en man i 75-årsåldern.

Under måndagen fick polisen vetskap om en man i 75-årsåldern som hade försvunnit från sitt boende i Österbymo. Mannen ska ha försvunnit vid 18-tiden.

Mannen har en sjukdomsbild som gör att han kan uppfattas som förvirrad.

Signalement:
Mannen är rödlätt och har mustasch.
Han beskrivs som ganska smal och ganska lång.

Polisen har varit i kontakt med olika sjukvårdsinrättningar för att se om mannen befinner sig där, men hittills har mannen inte påträffats. Polis har även larmat ut signalementet till aktörer inom kollektivtrafiken.

Sedan måndagskvällen har flera polispatruller sökt efter mannen, bland annat har hundpatrull deltagit i sökandet. Under natten togs beslut om att använda UAS (drönare) i sökarbetet.

Polisen söker efter mannen med flera resurser. Under natten togs beslut att inleda räddningstjänst i sökandet efter mannen vilket innebär att polisen har möjlighet att begära hjälp från myndigheter och organisationer utanför polisen för att bistå i sökandet.

Polisen önskar att allmänheten är uppmärksam och hör av sig om man har några som helst uppgifter att lämna som kan hjälpa till i sökandet.

Om du ser mannen är polisen tacksam om du ringer 112.
Har du sett mannen tidigare går det bra att ringa på 114 14.

Uppdatering - mannen är påträffad

Vid 08:45-tiden påträffades mannen utomhus av Hemvärnet. Mannen var vaken och talbar men ska undersökas av ambulanspersonal. 

Polisen tackar för all hjälp i samband med sökinsatsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.