22 juni 07:40, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:02 Trafikbrott, Härnösand
Samtal inkommer om en vinglig färd på E4 i Härnösand och polis beordras ut för att kontrollera fordonet. En personbil anträffas, stoppas och kontrolleras. Föraren, en man i 70-årsåldern, saknar körkort och misstänks för olovlig körning. Anmälan ska upprättas.

00:17 Trafikbrott, Sundsvall
En ordningsbot utfärdas till en mopedförare i Inre Hamnen i Sundsvall på grund av att vederbörande har kört på gång- och cykelväg.

01:06 Trafikbrott, Härnösand
En ordningsbot utfärdas till en bilförare på Granudden, Härnösand, på grund av hastighetsöverträdelse.

01:20 Trafikbrott, Härnösand
En ordningsbot utfärdas till en bilförare på E4 i höjd med Kittjärn på grund av att fordonet saknar registreringsskylt framtill.

01:32 Trafikbrott, Sundsvall
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på E4 vid Skönsberg. Föraren, en man i 70-årsåldern, saknar körkort och misstänks för olovlig körning. En anmälan ska upprättas.

01:42 Brand, Härnösand
Polis beordras till en adress i Härnösand med anledning av larm om brand i flerfamiljshus. Räddningstjänsten släckte branden. I nuläget är det oklart vad som startade branden och det ska undersökas.

02:39 Motorfordon, stöld, Kramfors
Samtal inkommer om att en moped stulits strax utanför Kramfors. Polis beordras ut och en man anträffas. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Mopeden hittas i ett dike. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

04:44 Rattfylleri, Härnösand
Samtal inkommer om en vinglig färd vid Högakustenbron. Polis beordras ut och anträffar en personbil som stoppas och kontrolleras. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning och anmälan ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.