Uppdaterad 23 juni 00:16

22 juni 20:40, Mord/dråp, Falköping

Kvinna allvarligt skadad i samband med relationsbråk i Falköping. Kvinnan avliden.

Polis larmas till ett större bråk som ska ha inträffat området kring Fredriksberg. Inledningsvis talas det om ca tio personer på platsen och att en av dessa ska ha beväpnat sig med kniv. Någon kan även vara skadad, möjligen en kvinna. Allt enligt vittnesuppgifter. 

Polis och ambulans åker mot platsen. På väg fram bekräftar SOS att den kvinnan ska vara allvarligt skadad. Gärningsmannen ska ha lämnat platsen. Gärningsmannen och kvinnan har en relation/eller har haft en relation. Två män som har med händelsen att göra ska ha lämnat platsen till fots, en av dessa ska vara den utpekade gärningsmannen.

Polisen anträffar de båda männen som som är misstänkta. Polis avlossar varningsskott vid gripandet av de misstänkta. En av männen blöder men det är inte p.g.a. skottskada, det rör sig om en annan skada som troligen uppkommet i bråket. Det är inte säkerställt om bråket inträffat inomhus eller utomhus. Platsen för brottet kommer att spärras av. Polisen begär att socialtjänsten kommer till platsen då brottet är realtionsbetingat. 

Inga ytterligare uppgifter kan för närvarande lämnas ut från händelsen. Polis på plats arbetar med att höra vittnen och säkra spår. Kvinnan uppge var förd till sjukhus. Tillståndet är fortfarande okänt. 

Uppdatering:

Kl 21.49: Tekniker har beställts till platsen. De har som uppgift att genomföra en brottsplatsundersökning.

Kl 22.30: För närvarande ingen ytterligare information som kan lämnas ut till media. 

Kl 23.00: För närvarande ingen ytterligare information som kan lämnas ut till media. 

Kl 23.30: För närvarande ingen ytterligare information som kan lämnas ut till media. 

Kl 23.45: Kvinnan avled till följd av de skador hon ådrog sig i samband med händelsen. Anhöriga har nu underrättats. Två män greps i samband med händelsen, en av de två har nu frigivits, ej misstänkt för brott. Den andra är är fortfarande gripen misstänkt för mord.  

Ingen ytterligare information kommer att lämnas ut från denna förundersökning under natten. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.