Uppdaterad 25 juni 13:20

22 juni 20:48, Försvunnen person, Nyköping

Den försvunne mannen anträffad avliden, polisinsats avslutad. Ingen misstanke om brott.

18:49 Polis larmades till Dammkärrsvägen i Stavsjö, Nyköping, efter ett samtal om att en man saknades. Mannen ska ha försvunnit från sin bostad någon gång efter klockan 09:00 på onsdagsförmiddagen. Mannen är i 70-årsåldern, 186 centimeter lång och har en smal kroppsbyggnad. Han är flintskallig, har grönblåa ögon, en stapplig gång och tros vara iklädd en röd/rutig flanellskjorta och bruna byxor. 

Polis och hundpatrull har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platser där mannen bor, dels på andra ställen där han kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat och inte heller kontakt med taxibolag. Terrängen inom sökområdet består av mycket skog och vatten. En UAS (drönare) används i sökarbetet. 

Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se mannen ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

Uppdatering 21:52

Mannen är fortsatt försvunnen. En helikopter deltar nu i sökinsatsen. 

Uppdatering torsdag 23 juni

07:50 Mannen är fortsatt försvunnen. Under natten har räddningstjänst inletts. Resurs från försvarsmakten (hemvärnet) har begärs in och polisen har också kontakt med missing people, sjukvården, buss- och taxibolagen. Mobilpositioneringen har inte gett något resultat. En anmälan om försvunnen person har upprättats. 

09:12 En helikopter har anslutit till sökinsatsen. Området har delats in i olika sektioner och ska nu sökas av metodiskt från luften och marken.

11:38 Sökandet efter mannen fortgår. Polispatrull har knackat dörr i närområdet och uppmanat allmänhet och grannar att kolla bodar och skjul. En drönare finns också i luften och söker av sjöarna på låg höjd. 

13:41 Dykare från räddningstjänsten har kollat av sjön Dammkärret men inte anträffat något. 

16:27 Sökandet fortsätter, mannen är inte påträffad. Flera polispatruller är involverade i sökarbetet. Polisen är fortfarande väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser.

21:17 Mannen är inte påträffad och sökinsatsen pågår. En del i sökarbetet är att följa upp tips som inkommit men än så länge är mannen inte påträffad. Har du sett mannen? Ta då kontakt med polisen. 

Uppdatering fredag 24 juni

07:53 Mannen är fortfarande inte påträffad och sökinsatsen fortsätter.

13:46 Polisens presstjänst har ingen ny information att delge i nuläget. Sökinsatsen pågår och mannen är inte påträffad. 

Uppdatering lördag 25 juni

Den försvunnen mannen har under förmiddagen tyvärr anträffats avliden.

Han hittades i otillgänglig skogsterräng av en polisiär hundpatrull inom det fastslagna sökområdet. Det finns ingen misstanke om brott bakom dödsfallet.

Den avlidnes anhöriga är underrättade.

Polisens räddningsledare vill uttrycka sitt deltagande med den avlidnes familj och närstående samt önskar rikta ett stort tack till samtliga, såväl interna som externa resurser, som varit inblandade i sökinsatsen, vilken skett dygnet runt i svår terräng och under extrema värmeförhållanden.

Uppdatering av Torbjörn Lindqvist, Räddningsledare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.