23 juni 07:34, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som vi har hanterat i länet.

Brand, Mora kl. 22.11

Det har brunnit i en mindre byggnad på en camping i Mora. Det är någon form av grillkåta eller liknande. Polisen kan inte se någon naturlig förklaring till att det har börjat brinna och man skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt.

Rattfylleri, Falun kl. 22.20

En bilist, en man i 45-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i centrum. Polisen har omhändertagit mannens körkort och han blir misstänkt för rattfylleri av normalgraden.

Narkotikabrott, Avesta kl. 01.14

Polisen får samtal om att det är bråk i en lägenhet i Horndal. När patrullen kommer till platsen kan man inte konstatera att det har varit något brott mellan de båda personerna som finns i lägenheten men däremot så visar en av dem, en kvinna i 35-årsåldern, tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och hon får åka med för provtagning.

Stöld/Inbrott, Borlänge kl. 02.36

Det har varit inbrott i en restaurang i Ornäs. Polisen har varit på plats och en eller flera okända personer har slagit sönder en ruta för att kunna ta sig in i lokalen. Det är oklart vad som har blivit stulet. Det finns ingen misstänkt.

Stöld/inbrott, Borlänge kl. 04.46

Det har varit ett inbrott i samma restaurang i Ornäs som polisen tidigare ryckte ut till. En eller flera okända personer har tagit bort den provisoriska ruta som sattes upp tidigare under natten. Det är oklart vad som har blivit stulet och det finns ingen misstänkt.

Utöver detta har vi bland annat hanterat fyra viltolyckor. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.