24 juni 07:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:27 Polisen fick flera samtal av personer som hört höga smällar i Johannelund samt i närområdet i Linköping. Flera polispatruller involverades i ärendet. Senare fick poliserna information om att ljuden ska ha kommit från bilar och fyrverkeripjäser. Poliserna lämnade området utan vidare åtgärd.

02:15 Polisen larmades till Himnavägen i Linköpings kommun med anledning av en brand. Det var en mindre förrådsbyggnad som brann. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Ingen person ska ha skadats i samband med detta.

04:05 Polisen larmades till en adress i Ektorp i Norrköping. 3-4 gärningspersoner ska ha tagit sig in i en bostad och misshandlat en man som är i 20-årsåldern. I samband med detta ska minst ett tillhygge ha använts. Sedan ska gärningspersonerna ha lämnat platsen. Mannen var vaken och talbar men fördes till sjukhus. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Händelsen rubriceras som grov misshandel och grovt hemfridsbrott, det finns ingen misstänkt i nuläget.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Information om polisens pressnummer idag fredag 24 juni

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras då av vakthavande befäl i mån av tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.