24 juni 13:34, Trafikkontroll, Norrbottens län

Norrbotten, resultat från trafikkontroller i dag.

På Bodenvägen i Luleå utfärdades tre ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser.

I Blåsmark, Piteå kommun, blåste 20 förare i polisens sållningsinstrument och alla var utan anmärkningar. Två ordningsböter utfärdades med anledning av hastighetsöverträdelser.

På Björkskataleden i Luleå kontrollerades nykterheten hos 25 förare och alla var utan anmärkningar. Det utfärdades sex ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser. 

Det finns inga anmärkningar noterade vid hastighets- och nykterhetskontrollen på Gamla Lulevägen, Boden.

Alla kontrollerade på Sommarvägen i Gällivare var nyktra och utan anmärkningar.

Vid en nykterhetskontroll i Överkalix passerade 30 förare utan anmärkningar. En förare misstänks för rattfylleri och anmälan ska upprättas.

Vid en nykterhets- och hastighetskontroll på länsväg 506/Campingvägen, Piteå, har över hundra förare blåst i polisens sållningsinstrument. Alla utom en var utan anmärkningar. Den förare som blåste positivt har fått följa med för ytterligare provtagning och en anmälan gällande misstänkt rattfylleri ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.