Uppdaterad 27 juni 09:56

25 juni 15:36, Räddningsinsats, Stockholm

En husbil alt husvagn har exploderat av oklar anledning i Älvsjö.

Polis, räddningstjänst med mera är på plats. I nuläget är det inte helt klart vad som inträffat men personer har skadats i samband med explosionen.

Avspärrningar sker runt det aktuella området.

Uppdatering kl 16.40
Två personer har skadats i samband med explosionen. Det är ännu inte klarlagt vad som hänt och vad som orsakat explosionen. Polisen har gjort avspärrningar med säkerhetsavstånd till explosionsplatsen och de kvarstår. Avspärrningarna påverkar bland annat framkomligheten på Huddingevägen. 

Explosionen har skett vid en tankstation för fordonsgas.

Uppdatering kl 17.57
Trafiken släpps åter på i båda riktningarna på Huddingevägen. Det är fortsatt avspärrat runt explosionsplatsen.

Uppdatering den 27 juni klockan 09.55

En av de två som skadades i samband med explosionen har avlidit. Personen som avlidit är en kvinna i 70-årsåldern och anhöriga är underrättade. En man i 60-årsålden är allvarligt skadad och vårdas på sjukhus.

Polisen har en pågående förundersökning med de nuvarande rubriceringarna allmänfarlig vårdslöshet, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada för att kunna utreda omständigheterna.

Polisen inväntar nu svar på resultatet av den tekniska undersökningen. Polis kommer också hålla förhör med den skadade mannen när det är möjligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.