27 juni 07:28, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:34 Drograttfylleri, Härnösand:
Vid kontroll misstänks en bilförare i Gådeåstaden vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. I bilen påträffas ett slagträ som tas i beslag. Förhör hålls.

En anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott (bruk) samt brott mot knivlagen upprättas. Mannens körkort och bilnycklarna omhändertas.

Även en passagerare, en man, misstänks för narkotikabrott.

00:12 Våldsamt motstånd, Sundsvall:
Polispatrull beordras till en bensinmack med anledning av ett misstänkt pågående inbrott. En berusad man påträffas på platsen. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. I samband med detta misstänks mannen för våldsamt motstånd. En anmälan upprättas.

03:56 Drograttfylleri, Sundsvall:
Vid stopp och kontroll av en personbil på E14, Matfors, misstänks föraren, en man, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Mannen saknar behörighet att köra bil.

En anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott (bruk) samt olovlig körning upprättas.

Övrigt:
En person har, utöver ovanstående, omhändertagits för fylleri.

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.