27 juni 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:14 Ett larmbolag meddelade polisen om att en drivmedelsstöld hade inträffat på Idögatan i Linköping. Två män hade stulit drivmedel från minst ett parkerat fordon som tillhör ett företag. Då händelseförloppet var över så skulle polis till platsen för anmälningsupptagning och eventuell brottsplatsundersökning senare under natten. Vid 00:45-tiden får polisen vetskap, av samma larmbolag, att två män med liknande signalement som tidigare är tillbaka på platsen. Flera polispatruller åkte till platsen och männen greps misstänkta för stöld. Båda är i 60-årsåldern.

04:12 Polisen larmades till en adress i Ryd, Linköping, med anledning av en misstänkt katalysatorstöld. Personen som larmade polisen hade noterat en man som såg ut att försöka stjäla katalysatorn från en parkerad bil. Flera polispatruller åkte till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar när polis anlände. En domkraft fanns under en parkerad bil men katalysatorn var kvar. Händelsen rubriceras som försök till stöld, det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.