29 juni 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Under natten larmas polisen till en bostad i Alingsås där en man misshandlar sin fru. Polis kommer till platsen och mannen kan gripas, misstänkt för misshandel i relation. Kvinnan var inte i behov av sjukhusvård.

23.08 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Klimatgatan där det ska brinna i ett separat soprum. Räddninmgstjänsten släcker och vädrar ut röken. Ingen person skommer till skada. Polisen skriver en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet.

23.33 Göteborg, grov stöld
Vid Centralstationen, Drottningtorget griper ordningsvakter en man på bar gärning när denne stjäl en väska och kontanter från en person. Mannen misstänks för grov stöld och narkotikabrott. Målsägaren fick tillbaka sina tillhörigheter på platsen.

00.16 Stenungsund, stöld
Polis larmas till Stenunge Allé med anledning av att några personer smyger omkring bland parkerade bilar och de misstänks för att vara ute efter att stjäla något. När polis kommer till platsen så springer dom från platsen. Båda kan gripas nere vid Stenungsunds Båtklubb. De misstänks för att stulit en cykel och en motorcykel som tas i beslag. I samband med gripandet är det en av poliserna som skadar sin axel och måste uppsöka sjukhus. Polisen skriver även en anmälan gällande våld mot tjänsteman.

01.14 Vänersborg, bilbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Lövvägen med anledning av att det brinner i en parkerad bil vid Vargöns varuhusparkering. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

05.55 Ale, trafikolycka
Vid Nordgärdesvägen, Surte i höjd med skolan är det en manlig cyklist som kör in i sidan på en kvinnlig bilist. Mannen körs till Kungälvs sjukhus med okända skador och anses som vara den som orsakat olyckan. Kvinnan klarade sig utan skador.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.