03 juni 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

22:26 Brand, Trollhättan
Mellan 22:26 och 01:01 startades sex bränder i Trollhättan på olika platsen i vad som inte kan uteslutas vara en planerad aktion.

22:26 Brand, Karlstorpsvägen 
Brand i byggnad ska handla om studentbostäder på Karlstorpsvägen 130, ingen person skadas, misstänkt mordbrand.

22:32 Brand Föreningsgatan
Brand i parkeringsgarage på Föreningsgatan, kraftig brand i byggnad intilliggande boenden utryms på grund av brandrök och eventuell spridnings risk.  WMA till allmänhet om giftig brand rök utfärdas. Inga personskador rapporterade, grov mordbrand utreds.

22:32 Brand, Bergkullevägen
Flera bilar har satts i brand på adressen. Totalt ska det ha varit fyra bilar som brunnit på adressen. Grov skadegörelse genom brand utreds.

22:32 Brand, Paradisvägen
Polis larmades om tre bilar i brand stor spridningsrisk i terräng. En yngre man ska ha sett springa från platsen i samband med att branden startade.  En utredning om grov skadegörelse genom brand startas. 

22:34 Brand, Södra Malögavägen
Polis larmades om två bilar som satts i brand på platsen. Tre maskerade ungdomar ska ha setts springa från platsen. När polis och räddningstjänst kom till platsen kunde konstateras att sex bilar brunnit. Utreds som skadegörelse genom brand.


01:01 Brand, Lextorpsvägen
Polis larmades till Lextorpsvägen med anledning av en brand i en bil, stor spridningsrisk till andra bilar i närheten och byggnad. Tre bilar brann på platsen, branden kunde släckas av räddningstjänsten. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.  

02:43 Stöld, Göteborg
Polis larmades om en pågående stöld ur ett arbetsfordon på Idungagatan i Göteborg. Flera män ska ha setts på adressen då de stal verktyg ur ett arbetsfordon. Bland annat ska en dyrare skruvdragare ha stulits ur fordonet. Polis kom till platsen och sökte efter gärningspersonerna och kunde ganska snart gripa två personer misstänkta för stölden. De gripna personerna var båda män i 30 respektive 40-årsåldern, de misstänks för stöd alternativt häleri. 

03:26 Skadegörelse genom brand, Göteborg
Polis larmades till Sandspåret i Göteborg med anledning av en brand i fordon. På platsen har okänd gärningsperson satt två bilar i brand och lämnat platsen, det förelåg stor spridningsrisk till andra fordon. ingen gripen i nuläget.


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.