Uppdaterad 03 juni 21:52

03 juni 18:40, Mord/dråp, Linköping

Polisen söker vittnesuppgifter till en händelse på Fastes gata.

17:34 Polisen larmades till Fastes gata i Linköping med anledning av att en vuxen person på något sätt fallit från en lägenhet.

Personen har förts till sjukhus med ambulans, skadeläget beskrivs som mycket allvarligt.

Polisen spärrade av den aktuella lägenheten och delar av närområdet. Vad som har inträffat är oklart. Polisen arbetar med ärendet för att säkerställa det faktiska händelseförloppet.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Befinner man sig på plats så kan man ta kontakt med poliserna i närområdet.

Annars kan man tipsa polisen via 114 14 eller via polisens tipsformulär. Låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte, små detaljer kan vara av stor vikt för polisen.

Kriminaltekniker har beordrats till platsen för att arbeta i ärendet.

Polisen kan i nuläget inte utesluta brott och händelsen rubriceras som försök till mord. Det finns ingen misstänkt och förundersökningen fortskrider för att kunna klarlägga vad som har inträffat och varför.

Uppdatering 20:03

Kriminaltekniker är nu på plats för att arbeta i ärendet. I övrigt har polisen ingen ny information att delge. Förundersökningen fortskrider. 

Texten kommer att uppdateras när ny information finns att lämna. 

Uppdatering 21:51

Personen som fördes till sjukhus, en kvinna i 30-årsåldern, har avlidit. Närmast anhöriga har underrättats. Brottsrubriceringen har ändrats till mord. Det finns ingen misstänkt.

Denna händelsenotis har bytt rubrik på grund av att brottsrubriceringen har ändrats till mord.

Polisen fortsätter att arbeta med ärendet. Dörrknackning i närområdet har genomförts för att samla in vittnesuppgifter om händelseförloppet.

Att få in fler vittnesuppgifter är av vikt för polisen i utredningsarbetet. Polisen vill komma i kontakt med personer som vet något om händelsen, låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte.

I detta nu är kriminaltekniker kvar på platsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning för att säkra eventuella spår som kan hjälpa utredningen framåt.

Polisen har ingen ny information att delge om händelseförloppet, utredningen pågår för att klargöra vad som har inträffat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.