30 juni 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat ett 100-tal ärenden i Östergötlands län. De flesta av ärendena inkom innan midnatt och majoriteten är av rutinkaraktär.

03:05 Polisen larmades till Sandgatan i Norrköping efter att flera samtal hade inkommit gällande höga smällar som man tyckte lät som pistolskott. På platsen kunde polisen konstatera att det fanns hål i en fönsterruta. Polisen misstänker att hålen har uppkommit genom att någon har skjutit mot fönstret. Ingen person befann sig i lägenheten och ingen har kommit till skada. Polisen spärrade av ett område runt byggnaden och kriminaltekniker beordrades till platsen. Vittnen förhördes. En förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot är påbörjad. Eventuellt har en moped setts lämna platsen i samband med smällarna. Flera patruller sökte efter gärningspersonen/personerna men tyvärr utan resultat. Polisen är angelägen om att ta emot tips från personer som sett, hört eller på annat sätt har uppgifter att lämna om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.