04 juni 07:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 125 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:28 Polisen larmades till Konsistoriegatan i Linköping med anledning av en misshandel. Polis åkte till platsen. Okänd gärningsperson ska ha misshandlat en man som är i 30-årsåldern. Den drabbade fördes till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Händelsen rubriceras som misshandel, det finns ingen misstänkt. Inga formella förhör har hållit med den drabbade.

03:58 Polisen larmades till Ryd i Linköping med anledning av ett bråk. Flera polispatruller åkte till platsen. En man i 40-årsåldern ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge av en gärningsperson. Händelsen rubriceras som grov misshandel, det finns ingen misstänkt. Den drabbade mannen fördes till sjukhus med ambulans, han ska inte ha fått allvarliga fysiska skador.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.