05 juni 07:20, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har totalt fem personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer (läs mer om en av dem bland notiserna nedan). Ytterligare två av de omhändertagna personerna misstänks för våldsamt motstånd och en även för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

00:02 Misshandel, Kramfors
Polisen beordras till en adress i Kramfors med anledning av en misshandel. En man ska ha blivit misshandlad av en okänd gärningsperson som inte finns kvar på platsen när polisen kommer dit. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om misshandel.

00:18 Våldsamt motstånd, Sundsvall
Polisen beordras till ett event utanför Sundsvall, där en man som avlägsnats från platsen, ska ha blivit utåtagerande mot en väktare. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan gällande våldsamt motstånd upprättas. 

00:44 Inbrottsförsök, Timrå
Polisen beordras till en adress i Timrå med anledning av ett misstänkt inbrottsförsök i ett garage. När polisen kommer till platsen finns inga gärningspersoner kvar. Anmälan upprättas gällande försök till stöld genom inbrott.

01:52 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polisen beordras till en restaurang i Örnsköldsvik med anledning av en skadegörelse på en personlig ägodel. Polisen pratar med människor på plats och tar upp en anmälan gällande skadegörelse. 

02:09 Bedrägeri, Sundsvall
Polisen beordras till en restaurang i Stenstan där en person har uppvisat en legitimation som inte tillhör honom. Anmälan gällande missbruk av urkund upprättas.

02:22 Misshandel, Örnsköldsvik
Polisen får ett samtal gällande en eventuell misshandel. En man ska ha ådragit sig skador efter att han ska ha blivit misshandlad av okänd gärningsperson. Mannen får skjuts till sjukvård. Anmälan upprättas.

02:33 Trafikbrott, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Rondellplan. Föraren får en ordningsbot för att ha kört där fordonstrafik är förbjuden samt för otillräckligt mönsterdjup på däck.

03:14 Trafikolycka, Härnösand
Polisen larmas om en singelolycka utanför Älandsbro i Härnösands kommun. En personbil ska ha kört av vägen. Föraren fördes med ambulans till sjukvård. För frågor om skadeläget hänvisas till Region Västernorrland. Polis har varit på plats. Olycksorsaken ska utredas. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.