05 juni 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 135 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

03:16 Polisen larmades till Malmgatan i Norrköping med anledning av en brand. Det var två containrar som brann, ingen person ska ha skadats. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

03:54 Polisen larmades till Risängen i Norrköping med anledning av ett misstänkt personrån. Flera polispatruller åkte till platsen. Händelsen skulle ha inträffat i samband med en fest. Polispatrullerna arbetade med ärendet och då framkommer nya uppgifter, inget rån ska ha begåtts. Två män ska ha misshandlat varandra. Två anmälningar om misshandel upprättades, den som är misstänkt i det ena fallet är målsägande i det andra och vice versa. Båda inblandade är män i 25-årsåldern. Den ena mannen fördes till sjukhus för att kontrollera sina skador. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget gällande den andra inblandade mannen.

04:49 Polisen larmades till Skäggebyvägen i Finspång med anledning av ett inbrottslarm från en företagslokal. Väktare hade noterat att minst en ruta till lokalen var krossad. Polis åkte till platsen. Totalt två företag i närområdet ska ha drabbats av inbrott. Två anmälningar om stöld genom inbrott ska skrivas. Exakt vad som stulits är inte preciserat i nuläget. Det finns ingen misstänkt.

05:19 Polisen larmades till en verkstad på Fredriksdalsgatan i Norrköping med anledning av ett inbrottslarm. Väktare hade noterat att minst en ruta till lokalen var sönder. Vad som stulits är oklart i nuläget, händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.