06 juni 08:16, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:52 Polisen larmades till Dynamovägen i Motala med anledning av en brand. Det var en buske som brann. Ingen person ska ha skadats fysiskt. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

01:29 Polisen larmades till en adress i Hjulsbro, Linköping, med anledning av ett bostadsinbrott. Bostadsinnehavaren kom hem till sin villa och upptäckte att någon, eller några, hade tagit sig in i bostaden. Hur gärningspersonen, eller gärningspersonerna, tagit sig in i bostaden är inte klarlagt för polisens presstjänst i nuläget. Exakt vad som har stulits är inte preciserat men smycken saknas. Händelsen rubriceras som grov stöld genom inbrott, det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.