08 juni 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. Ett ärende sticker ut från natten:

02.38 Ett vittne ringde polisen om att två personer såg ut att göra inbrott i en bil. Detta var på Albrektsvägen i Norrköping. Polis kom dit. En av dem kunde gripas, han stämde väl in på signalementet. Den andre personen försvann därifrån. På platsen fanns en bil med trasig ruta. Det ska ha stulits verktyg. Den gripne mannen är i 25-årsåldern. Han anhölls under natten efter beslut av åklagare, misstänkt för stöld genom inbrott i bil. Polisen sökte efter den andre personen, bland annat med hund, men utan framgång. Polisen höll förhör och dokumenterade omständigheterna för brottet. Strax innan larmet om inbrottet fick polisen också samtal om krossade rutor på firmabilar på Odalgatan i Norrköping. Polisen undersöker om detta kan kopplas till inbrottet på Albrektsvägen.

---

Under onsdagen är samtliga presstalespersoner på möte mellan ca 9.30 och 15, vilket innebär att pressnumret bemannas av befälen på ledningscentralen, i mån av tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.