Uppdaterad 09 juni 12:29

08 juni 17:16, Försvunnen person, Söderhamn

Polisen har anträffat den försvunne treåriga pojken, avliden.

Pojken anträffades av Sjöräddningen klockan 11:25 vid en camping och badplats ca 600-700 meter från hemmet. Pojken anträffades i vattnet avliden.

Uppdatering 9 juni 00:15

Polisens sökinsats fortsätter och flera polisresurser är på plats för att delta i arbetet, bland annat används polisens hundar och drönare för att hitta pojken.

Polisen har sökt både i närområdet till adressen där pojken försvann vid 17-tiden och andra platser som bedöms vara intressanta utifrån hur pojken tidigare rört sig i området.

I sökarbetet deltar även Missing People som har blivit tilldelade ett område att söka av. Fjällräddarna är på väg till platsen för att också delta i sökarbetet.

Polisen har endast fått in ett fåtal tips och uppmanar personer att höra av sig med information om försvinnandet. En uppgift som av någon utifrån bedöms som ointressant kan för sökinsatsen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om försvinnandet.

Tips lämnas till 114 14 eller ring 112 vid nödsituation.

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av försvinnandet, som till exempel innebär att specialkompetens och fler resurser har kallats in för att delta i insatsen.

Uppdatering 9 juni 03:02

Sökinsatsen för att hitta pojken pågår fortsatt. Under natten besvaras medias frågor av ett RLC-befäl. Klockan 06:30 på torsdagen är en av polisens presstalespersoner åter i tjänst. 

Uppdatering klockan 08:05

Pojken är fortfarande försvunnen och polisen tillför mer resurser i sökandet. Hemvärnet, Missing People, Sjöräddningen, dykare och helikopter medverkar i insatsen.

Polisen ser det hela som ett försvinnande och arbetar brett med insatsen. 

Senaste iakttagelsen av pojken var vid 17-tiden i Ljusne några hundra meter från hemmet intill en gammal lada. Pojken gick i riktning mot hemmet från där han iakttogs.

Pojken är tunt klädd men tempraturen i luften bedöms vara den att han kan klara sig utomhus.

Polisen har inte fått in några fler tips under natten. Har man uppgifter att lämna så ringer man 114 14 eller mailar till polisen och akuta iakttagelser då ringa man 112.

Bilden på pojken får användas för publicering i medierna enligt anhöriga. 

Mikael Hedström
presstalesperson i region Mitt
010-56 785 42 mail mikael.hedstrom@polisen.se

Uppdatering klockan 10:30

Polisinsatschef Stefan Siesing träffar medierna vid brytpunkten för insatsen, Bruksgatan i Ljusne klockan 11:30, utanför avspärrningarna på anvisad plats.

Det finns inga nya uppgifter att lämna för stunden i ärendet.

Uppdatering klockan 11:37

Den planerade träffen på plats med medierna är något försenad. Ny tid planerad till 12:30.

Uppdatering klockan 12:30

Pojken är anträffad avliden. Han anträffades i vattnet av personal från Sjöräddningen strax innan klockan 11:30 på torsdagen.
Platsen där pojken anträffades har spärrats av och orsaken till dödsfallet kommer att utredas vidare. I nuläget finns det ingenting som tyder på något brott.

Anhöriga till pojken har underrättats och får just nu krisstöd.

Polisens tankar går till pojkens anhöriga. Polisen vill också passa på att tacka alla som har hjälp till i sökandet, både egen personal, frivilligorganisationer, allmänhet och externa aktörer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.