Uppdaterad 01 maj 08:03

01 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler

23:24 Trafikolycka, Göteborg
Polis kallades till Näsetvägen i Göteborg med anledning av en motorcykelolycka. En motorcykel med två personen på hade kört omkull och in i en stolpe på platsen, både föraren och passageraren skadades.

Båda personerna fick flertalet frakturer de var vid medvetande och ambulanspersonal vårdade dem och de fördes till sjukhus för vård. Motorcykeln som de färdades på är anmäld stulen och båda två greps misstänkta för drograttfylla, tillgrepp av fortskaffningsmedel och vårdslöshet i trafik. Motorcykeln togs i beslag

00:01 Rån, Göteborg
En målsägare kontaktade polisen då han blivit misshandlad och rånad på Kompassgatan i Göteborg. Målsägaren en man i 70-årsålder fick föras till sjukhus för omplåstring då han hade en skada i ögonbrynet. Målsägaren hade blivit rånad på kontanter ur sin plånbok vid överfallet. Ingen gripen i nuläget. 

01:36 Våldtäkt, Ulricehamn
Polis larmades om en våldtäkt i centrala Ulricehamn. Polis har på plats spärrat av ett område och startat en förundersökning om våldtäkt.  


03:14 Rån, Göteborg
Två män kontaktade Polis då en av dem blivit misshandlad och rånad på Vasagatan av fler okända gärningsmän. Det ska ha varit 5-6 maskerade gärningsmän som anföll målsägaren en man i 35-årsåldern med slag i ansiktet, målsägaren blödde kraftigt från ögat efter överfallet. Målsägaren blev rånad på en Rolexklocka och telefon. 

03:17 Rån, Göteborg
En man kontaktade polis då han rånats på Avenyn. Målsägaren ska ha blivit bestulen på sin telefon, legitimation och kreditkort av tre maskerade gärningsmän. Två av personerna ska ha uppehållit målsägaren medan en tredje bestal honom på värdesakerna, när han konfronterade dem om stölden hotade de målsägaren med en kniv.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.