01 maj 07:48, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 110-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Valborgskvällen och natten kan sammanfattas som lugn. Sedan klockan 21.00 på Valborgsaftons kväll har 17 personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan).

21.17 Polis larmades med anledning av att en person hotat en ordningsvakt med ett tillhygge. Detta ska ha skett på Skolgatan i Jönköping. Polis åkte till platsen och snart kunde en misstänkt person gripas misstänkt för hot mot tjänsteman. Den gripne är en man i 40-åldern.

23.49 Polis larmades med anledning av ett rån mot en man i området Bymarken, Jönköping. Mannen, som är i 50-årsåldern, hade en timme tidigare hotats med ett tillhygge och rånats på sin klocka och plånbok av två okända gärningspersoner. Polisen utreder händelsen som grovt rån. Ingen person har gripits misstänkt för brottet.

00.50 Polis larmades till Gnosjö där ordningsvakter hanterat ett bråk och omhändertagit en person. Tumult hade uppstått. Polis åkte till platsen och mannen, som är i 20-årsåldern, omhändertogs. Polisen har upprättat en anmälan gällande hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk, kontrollerat fordon, hanterat berusade personer samt hanterat viltolyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.