01 maj 07:53, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Tre personer har, utöver nedanstående, mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:56 Grov misshandel, Kiruna:
Se tidigare notis via länk nedan.

00:59 Försök till inbrott, Kiruna:
Polisen kontaktas om att en man setts ta sig in i en butik i Björkliden via ett fönster och sedan lämnat butiken. Polispatrull beordras till platsen. Mannen har stoppats av personer på plats.

Mannen, som är i 35-årsåldern, omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

En anmälan gällande försök till inbrottsstöld upprättas.

02:07 Stöld genom inbrott, Luleå:
Polispatruller beordras till Skurholmen med anledning av ett inbrott. Okänd gärningsperson/personer har tagit sig in i ett garage och stulit en bil. Det är oklart om något annat tillgripits. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas.

En anmälan gällande stöld genom inbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

03:24 Rattfylleri, Älvsbyn:
Fordonsförare blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

03:43 Misshandel, Boden:
Polispatrull beordras till Prästholmen med anledning av ett bråk mellan två män. Förhör hålls med båda parterna. En anmälan gällande ringa misshandel upprättas.

Polisen har även under natten utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.