01 maj 09:26, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en ganska stökig Valborg i länet men inga grövre brott. Nedan följer några av de ärenden som polisen har hanterat.

Misshandel, våld i nära relation Avesta kl. 22.10

En kvinna i 70-årsldern är misstänkt för misshandel mot sin man i deras gemensamma bostad. Kvinnan är dessutom misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd eftersom att hon blev väldigt aggressiv mot polis som kom till platsen. Bostaden är avspärrad för en teknisk undersökning och den utsatta mannen är förd till sjukhus med skador i bland annat huvudet. Han var vid medvetande då han blev förd till sjukhus. Kvinnan blev gripen som misstänkt för brott.

Misshandel, Ludvika kl. 23.47

Det har varit stökigt utanför en restaurang i centrum. En kille i de övre tonåren är misstänkt för misshandel mot en man i 20-årsåldern. Den misstänkta killen är dessutom misstänkt för skadegörelse av en ruta in till restaurangen. Det är för presstjänsten oklart om någon behövde uppsöka akutsjukvård med anledning av denna händelse.

Försök till misshandel, Borlänge kl. 00.18

En man är misstänkt för brott, i deras bostad, mot en kvinna som han har en relation med. Mannen, som är i 30-årsåldern, blev omhändertagen enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Polisen skriver en anmälan om försök till misshandel i nära relation.

Skadegörelse, Avesta kl. 01.18

En eller flera personer är misstänkta för brott, i centrum, genom att ha vält en parkerad mopedbil så att det har blivit skador på den. Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan om skadegörelse.  Det finns ingen misstänkt i detta ärende.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat 21 ärenden gällande Lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.  Man har hanterat 3 ärenden gällande misstänkt rattfylleri.  Man har hanterat 14 ärenden gällande hög musik från fordon. Man har hanterat 4 ärenden gällande psykisk ohälsa.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.