Uppdaterad 02 maj 10:02

01 maj 16:25, Övrigt, Västerås

Sammandrabbning mellan fotbollssupportrar efter match.

I samband med tömningen av fotbollsarenan i Västerås efter matchen mellan VSK och Örebro görs det en rusning mellan ett flertal supportrar till de båda lagen på en parkering varvid bråk uppstår.

När polisen går emellan för att stoppa bråket smäller en så kallad banger av bakom några av poliserna som därefter upplever smärta i öronen.

Bråket kan avstyras utan att någon skadas allvarligt och de drabbade poliserna omhändertas av sjukvården för vidare kontroll.

Uppdatering 09:57

Polisen har upprättat en anmälan om blåljussabotage efter händelsen med bangern. Två poliser uppsökte sjukvård för kontroll av hörseln men behöver inte vårdas vidare som läget är just nu.

Det är för polisen okänt vem som kastade bangern som landade i närheten av poliserna. Det är även oklart om bangern var riktat mot poliserna eller mot någon annan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.