01 maj 17:00, Skadegörelse, Uppsala

I samband med att Rasmus Paludan kom till Uppsala inträffade skadegörelse på hans fordon och blåljussabotage mot polis.

Händelserna inträffade kring klockan 17:00 intill moskén vid Sportfältsvägen.

Rasmus Paludan angreps av personer intill moskén och han flydde platsen i sin egna personbil. I samband med detta så utsattes hans fordon för omfattande skadegörelse. Fordonet kunde köra från platsen men fick senare bärgas till bilverkstad. Ingen person kom till skada vid händelsen som polisen känner till.

En man greps för skadegörelse och för våldsamt motstånd vid gripandet. Mannen hördes om ärendet och frigavs på kvällen strax före klockan 20:00. Misstankar mot mannen kvarstår efter frisläppandet.

I samband med tumultet på plats så angrep en man en polisbuss med sparkar och slag. Mannen greps för blåljussabotage och blev på kvällen anhållen av jouråklagare. Åklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala kommer under förmiddagen att överta ärendet och mannen ska höras under dagen och ett nytt beslut ska fattas av åklagare angående anhållandet.

Mikael Hedström
presstalesperson i region Mitt
010-56 785 42

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.