Uppdaterad 10 maj 06:49

10 maj 06:46, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

03:02 Polisen larmades gällande en brand i Malmbäck, Nässjö. Det var en skåpbil som brann. Det finns tecken på att skåpbilen först blivit utsatt för inbrott innan den började brinna. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med branden. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand samt stöld. Det finns ingen misstänkt för brotten.

03:53 Polisen larmades till en adress i Österängen i Jönköping. Ett tidningsbud hade blivit bestulen på flera paket. Tidningsbudet hade gått in i ett trapphus och när tidningsbudet kom tillbaka noterades att flera paket saknades. Polis åkte till platsen. Två män som befann sig i närområdet kunde misstänkas för att ha delaktighet i händelsen, de greps av polis. Händelsen rubriceras som stöld. Männen som greps är i 20-årsåldern. Under tisdagsmorgonen hävdes gripandena, misstankarna kvarstår.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.