10 maj 06:46, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:03 Polisen larmades om en brand i Vilsta, Eskilstuna. Det var en flishög som brann. Ingen person ska ha skadats fysiskt. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet, det finns ingen misstänkt.

03:42 Polisen larmades till ett företag på Bolmängsgatan i Flen med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Ett bevakningsbolag kontaktade polis då en maskerad person hade tagit sig in på företagets område. Flera polispatruller åkte till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar när polis anlände. En grind till företagsområdet hade forcerats. I nuläget är det oklart om något har stulits men händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning ska ske under tisdagen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.