Uppdaterad 13 maj 14:01

10 maj 15:54, Polisinsats/kommendering, Örebro

Idag har 2 personer gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Detta efter det våldsamma upploppet i Örebro på långfredagen. De anhållna är män i 20–30-årsåldern.

Totalt har nu 6 personer frihetsberövats misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. 4 av dessa är sedan tidigare häktade.

Sista dag för eventuell häktningsframställan är nu på fredag 13/5.

– Utredningsarbetet fortskrider med full kraft och vi har goda förhoppningar om att kunna identifiera och lagföra fler individer som varit inblandade i upploppet, säger polisregion Bergslagens kommenderingschef Emelie Bodegrim.

Uppdatering 09:09 11/5

Under gårdagskvällen greps och anhölls ytterligare en person i Örebro misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Den anhållne är en man i 25-årsåldern och är hemmahörande i Örebro.

Totalt är nu 7 personer frihetsberövade. 

Uppdatering 13/5 klockan 14:00

De tre personerna som anhölls tidigare i veckan har idag häktats. Idag har ytterligare en person anhållits misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter upploppet under långfredagen. Den anhållne är en man i 20-årsåldern, hemmahörande i Örebro. 

Totalt är nu 8 personer frihetsberövade varav 7 är häktade. 

Uppdatering 16/5 klockan 08:31

Den man som greps och anhölls i fredags är sedan i går häktad efter beslut av Örebro Tingsrätt. 

Totalt är nu 8 personer häktade som misstänkta för brott i samband med händelserna i Sveaparken den 15/4.//Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.