10 maj 16:09, Vapenlagen, Linköping

Skador på förrådsbyggnad efter misstänkt skottlossning.

Polisen blev kallade till en förskola i området Skäggetorp efter att en person hade upptäckt hål i en förrådsbyggnad utomhus. Personen tyckte att hålen såg ut som kulhål från ett skjutvapen. Efter en kontroll av polispatrullen uppstod en misstanke om att det var skotthål i förrådsväggen och det fattades beslut om att en brottsplatsundersökning skulle ske under tisdagen. En anmälan om grovt vapenbrott inleddes.

Under tisdagen har brottsplatsundersökning genomförts och misstanken om att det rör sig om skador från ett skjutvapen har stärkts. En förundersökning om grovt vapenbrott pågår. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
Polisen misstänker att skadorna har uppkommit någon gång under de senaste dagarna på en tidpunkt när det inte har funnits några barn eller personal på plats.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om händelsen. Det kan vara direkta vittnesmål, eller att man på annat sätt har information om händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.