11 maj 06:09, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen arbetar Fredrik Svedemyr.

22.05 Rån, Ångpannegatan, Göteborg. Polis skickas till Ångpannegatan där en man varit inne i en livsmedelsbutik och tillgripit kött. I samband med att personal försöker ta tillbaka varorna uttalar mannen hot mot dem. Mannen lämnar därefter butiken. En anmälan om rån skrivs. 

01.30 Brand, Storgatan, Lidköping. Polis skickas till Storgatan där tre bilar brinner i anslutning till en bensinstation, cirka 20 meter från bensinpumparna. Sex bilar parkerade på platsen har fått rutorna krossade. Branden sprider sig även till en husfasad. Platsen spärras av i väntan på en kriminalteknisk undersökning, och händelsen är rubricerad som mordbrand samt skadegörelse. Branden har inte medfört några personskador. 

02.48 Trafikbrott, väg 2028 Vänersborg. Polis ska stanna en personbil för kontroll där föraren, en man, väljer att inte stanna på polisens stoppsignal. Ett förföljande inleds,där föraren stannar i anslutning till Peterbergsvägen. Fyra ungdomar färdas i bilen, och föraren visar sig sakna körkort. Anmälan gällande ej stannat på polismans tecken, olovlig körning, vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats samt hastighetsöverträdelse skrivs. 

03.37 Rattfylleri, Hulan, Lerum. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. 

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en kvinna uppges ha blivit slagen av en man hon har en relation med. I bostaden finns mannen och kvinnan när polis anländer. Mannen grips som misstänkt för misshandel, och både han och kvinnan är misstänkta för narkotikabrott. Kvinnan har inte behövt vård i samband med händelsen.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.