11 maj 06:51, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 20-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Händelser i urval:

23.03 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bil vid Sveaplan i Eskilstuna. Föraren, en kvinna i 50-årsåldern, verkade vara narkotikapåverkad och blev misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Hon har upprepade gånger kört bil utan körkort, så hon blev också misstänkt för grov olovlig körning. Bilen misstänktes dessutom vara stulen och hon blev därför även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Kvinnan togs med för provtagning och förhör, men blev inte gripen.

03.07 Polisen fick samtal om en katalysatorstöld från en bil som stod på en parkeringsplats i Åkers Styckebruk. Två personer ska ha blivit påkomna i samband med stölden och när ett vittne försökte stoppa dem blev han skadad. Polisen skickade flera patruller till området, men någon misstänkt kunde inte hittas.
Vittnet, en man i 25-årsåldern, utsattes för misshandel och tjuvarna körde över hans fot under flykten från platsen. En anmälan om misshandel upprättas i det fallet. Han skulle själv ringa efter ambulans och verkade inte vara allvarligt skadad. Katalysatorn stals från en bil som ägs av en annan person, i det fallet skrivs en anmälan om stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.