11 maj 07:02, Polisinsats/kommendering, Flen

Med anledning av statsbesök under onsdagen till Harpsund så har polisen i region Öst en insats för att genomföra detta.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson besöker under onsdagen Sveriges statsminister Magdalena Andersson på Harpsund.

Polisregion Öst stöttar Säkerhetspolisen och Regeringskansliet med att genomföra besöket. Polisen har beslutat att detta ska hanteras som en särskild händelse och arbetet leds av en regional stab. Olika resurser ingår för att utföra uppdraget.

Viss trafikpåverkan kan uppstå under transporter till och från Harpsund, men det sker inte på några vägar med större trafikintensitet och bör således inte påverka allmänheten i någon större utsträckning.

Under insatsen kommer polisen använda UAS, även kallat drönare, för bevakning från luften. Syftet är att få en lägesbild av området, samt att kunna använda bildmaterial i en utredning vid eventuell brottslighet.

Eftersom besöket omgärdas av sekretess kan inga detaljer om polisens insats kommenteras, men eventuella frågor från media kan ställas till dagens tjänstgörande presstalesperson på det ordinarie pressnumret.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.